Защо да не готвим в алуминиево фолио?

10:50, 09 ное 19 25 2320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Признаваме си, че когато готвим, често използваме алуминиево фолио. Причината: много от рецептите за приготвяне на месо, риба и зеленчуци включват завиването на продуктите в такова и изпичането им фурна. Оказва се обаче, че фолиото може да бъде много вредно за организма.

Според Health Line, при висока температура от алуминиевото фолио се отделят микроскопични частици, които попадат в храната ни. Изданието пише, че всъщност без да си даваме сметка, вероятно е да изядем до два милиграма алуминий.

 

Ако върху фолиото е попаднал лимонов сок или подправки, алуминият, който се отделя в храната, е дори още повече.

Проблемът с попадането на този метал в организма е, че се натрупва и не може да се изхвърли от тялото. Във високи концентрации алуминият става опасен за здравето, тъй като е токсичен за мозъка, черния дроб и редица други органи.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама