Червеното месо и млечните продукти удължават живота

20:00, 30 авг 18 25 2330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учени от университета "Макмастър" в Канада установиха, че хората, които ядат повече червено месо и сирене от препоръчваното, живеят по-дълго, съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Три порции пълномаслени млечни продукти и една и половина порция месо дневно могат да намалят риска от ранна смърт с една четвърт.

Резултатите от изследването противоречат на препоръките на здравните власти да се ограничават пълномаслените продукти.

Хората, които ядат повече мазнини, обикновено намаляват въглехидратите, които никак не са полезни, когато са от преработени и сладки храни.

В изследването са обхванати 220 000 души.

"Резултатите ни показват, че млечните продукти и месото са полезни за сърцето и за дълголетието. Това противоречи на сегашните здравни препоръки", обобщи д-р Салим Юсуф от екипа.

Канадските учени не са разглеждали консумацията на пилешко месо, но други изследвания показват, че то предпазва от ранна смърт по същия начин като червеното месо.

В здравословната диета трябва да има също осем порции плодове и зеленчуци дневно и по половин порция ядки и бобени култури, напомниха канадските учени. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама