Хранителните добавки с омега-3 мастни киселини, каквито се съдържат в рибата и се препоръчват за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания, всъщност не предпазват диабетиците от такива проблеми, съобщи АФП, цитирана от БТА.
Учени от Оксфордския университет обхванаха в изследването си 15 000 диабетици без сърдечносъдови заболявания.
Те ги проследиха средно седем години, като на половината даваха капсули с омега-3 мастни киселини, а на останалите - със зехтин.
Случаите с тежки сърдечносъдови инциденти, рак или смърт са приблизително еднакви в двете групи.
Друго изследване от януари 2018 г., обхванало 78 000 души, стигна до извода, че омега-3 мастните киселини не предотвратяват сърдечносъдовите заболявания при хората от рискови групи.
Учени развенчаха добавките с омега-3 мастни киселини
19:10, 28 авг 18
25
2848
Шрифт:
Последни новини

През великденските празници работното време на магазините на А1 ще бъде променено
19:05, 18 апр 25 / А1
Благословени Великденски празници!
08:04, 18 апр 25 / Idealisti
Как да изберете подходяща агенция за дигитален маркетинг за вашия бизнес
06:50, 17 апр 25 / Свят
Добави коментар