Сняг посред лято валя в Бургас
09:51, 27 юли 15 / Любопитно
25
591
Шрифт:
Триото, което десетките посетители на фестивала нарекоха „Огън и лед”, обра овациите със своя Галактически сладолед, който се приготвяше на живо сред ледени облаци, които бързо изпълниха пространството. Готвачите пък приличаха повече на химици в лаборатория, наденали своите специални очила и ръкавици. Водещият Наско получи привилегията също да участва в приготвянето на сладоледа, а символичният домакин на събитието – бургаският изпълнител Стефан Илчев, асистираше на огнената част от шоуто – приготвянето на 100 фламбирани палачинки от шеф Елица Котева.
Гостите на фестивала опитаха и още изненади, направени пред очите им на площада от любимите им кулинарни звездите. Преди триото „Огън и лед” истинско гурме меню направи шеф Атдре Токев, който поднесе свой изненадващ вариант на иначе познатата ни мусака.
Предизвикателството прие шеф Иван Манчев, който отвори книгата с тайни рецепти и извади оттам изненада - пиле с манатарки и гъши дроб. И както се полага на истински гурме ресторант, макар и под открито небе, към всяко от ястията в тристепенното меню се предлагаше специално селектирано вино от топсомелиерите на България – Михаил Марковски, Слави Райчев, Йордан Кирилчев, Коста Канариев и Димитър Николов. Мъжете, които обикновено виждаме в черни костюми и бели ръкавици да разкриват историята и особения характер на вината, се показаха в съвсем различно амплоа в своите морски превъплъщения и забавни артистични етюди с вино.
В третата, заключителна вечер, на кулинарния уикенд Tasty Summer те препасаха престилките, изместиха готвачите и се развихриха в кухнята за радост на многобройните посетители. Виното също отстъпи на голям бирен фест. Пред цялото време бургаският площад се огласяше и от символичния домакин на събитието – певеца Стефан Илчев, който съчета ролята на изпълнител с тази на водещ.
Добави коментар